Moldindconbank și Facultatea Științe Economice din cadrul Universității de Stat a Moldovei au desemnat câștigătorii programului ”Bursa bancară pentru inovație financiară”, adresat studenților din anul II, III și IV.

Programul este la prima ediție și își propune să susțină 5 studenți, atât printr-o bursă în valoare totală de 9000 de lei fiecare, dar și să le ofere oportunitatea de stagiere la Moldindconbank.

Prin urmare, suntem onorați să anunțăm câștigătorii și să le spunem ”Bun venit” în echipa Moldindconbank. În următoarele luni ei vor fi ghidați de profesioniștii băncii și vor munci la diverse proiecte, aplicându-și cunoștințele obținute pe băncile universității în practică:

  1. Diana Gîrbu, anul II, specialitatea Marketing și Logistică
  2. Cătălina Para, anul II, specialitatea Finanțe și Bănci
  3. Marinela Furtună, anul II, specialitatea Finanțe și Bănci
  4. Iana Cireș, anul II, specialitatea Finanțe și Bănci
  5. Gabriela Cotorobai, anul II, specialitatea Servicii Hoteliere, Turism și Agrement

Сeremonia de decernare a burselor s-a desfășurat la Moldindconbank Training Center.

Alexander Picker, Președintele Comitetului de Conducere Moldindconbank:

Bursele oferite și oportunitatea de a-și face stagiul în echipa noastră reprezintă un prim pas al celor 5 studenți, câștigători ai programului, spre o carieră de succes în sectorul bancar. Ei vor beneficia de mentorat din partea profesioniștilor Moldindconbank, având posibilitatea de a-și dezvolta potențialul și a-și utiliza la maxim capacitățile. Studenții de azi sunt angajații de mâine și ne dorim să avem în echipa noastră cei mai buni dintre cei mai buni. Suntem convinși că astfel de acțiuni reprezintă o investiție în educație și viitorul tinerilor specialiști.”

Maria Hămuraru, Decanul Facultăți Științe Economice, USM:

Colaborarea între Facultatea Științe Economice și Moldindconbank este de lungă durată, mulți studenți deja activează în cadrul băncii. Moldindconbank susține parcursul de învățare a studenților, este alături de noi la diferite evenimente științifice, activități curriculare și extracurriculare, iar acum oferă suport și motivație individuală prin intermediul burselor bancare. Mulțumim partenerului nostru strategic pentru această investiție în pregătirea profesională a studenților noștri.”

Programul s-a desfășurat în trei etape. În prima etapă studenții au aplicat CV-ul și un eseu la subiectul „Idei de proiecte sau inovații în domeniul financiar-bancar”, la cea de-a doua etapă s-au analizat dosarele, iar la cea de-a treia etapă candidații au fost intervievați de către comisia de concurs.

Oxana Lavușchina, Directoarea Departamentului Resurse Umane și Dezvoltare Organizațională Moldindconbank:

Programul a fost lansat anul trecut, fiind elaborat împreună cu Facultatea Științe Economice de la USM. Studenții au fost foarte activi, fiind înregistrate mai multe dosare de participare la concurs. Programul are o durată de 6 luni, iar în această perioadă cei 5 câștigători vor primi 1500 de lei lunar și vor avea un curs de stagiere în cadrul băncii. Ulterior, ei vor avea șansa de a se alătura echipei Moldindconbank. ”

Gabriela Cotorobai se numără printre cele 5 câștigătoare ale programului. Tânără tinde să-și descopere și să-și dezvolte potențialul, iar pentru aceasta participă activ la diverse concursuri.

Gabriela Cotorobai, câștigătoare, specialitatea Servicii Hoteliere, Turism și Agrement:

”Este o oportunitate foarte bună pentru studenți de a cunoaște din prima linie sectorul financiar-bancar și de a afla printre primii despre ultimele inovații în banking. Este o sumă semnificativă și motivantă pentru noi, dar un mai mare preț îl are acea experiență pe care o vom acumula în cadrul stagierii. Mulțumesc Moldindconbank pentru această șansă!”

Moldindconbank – mereu alături!