Convertirea valutei

Convertirea valutei pentru opera╚Ťiunile cu carduri de plat─â.

Contul de card, la care este anexat cardul de plată, poate fi deschis în una dintre următoarele valute: MDL,USD, EUR.

Pl─â╚Ťile pot fi efectuate ├«n orice valut─â, indiferent de valuta contului de card.

├Än cazul ├«n care valuta contului de card difer─â de valuta tranzac╚Ťiei (retragerea numerarului, achitarea pentru bunuri/servicii etc.), are loc convertirea sumei tranzac╚Ťiei ├«n valuta tranzac╚Ťiei din valuta contului de card.

În procesul convertirii întotdeauna sunt implicate trei valute

Valuta contului de card al de╚Ťin─âtorului.

IMPORTANT: pentru tranzac╚Ťiile unde valuta tranzac╚Ťiei este EUR / USD ╚Öi valuta contului de card este EUR / USD, pentru cardurile VISA/Mastercard decontarea din contul de card are loc ├«n valuta tranzac╚Ťiei, f─âr─â convertire;

Valuta de decontare a B─âncii emitente cu sistemul de pl─â╚Ťi:

  • Pentru Mastercard ÔÇô valuta de decontare este EUR;
  • Pentru VISA ÔÇô valuta de decontare este USD.

Valuta tranzac╚Ťiei ÔÇô valuta ├«n care este efectuat─â achitarea sau retragerea banilor de la bancomat;

Când are loc convertirea?

Convertirea pentru cardurile de plat─â are loc ├«n modul urm─âtor: valuta ├«n care are loc tranzac╚Ťia cu cardul de plat─â este comparat─â cu valuta decont─ârii, care, la r├óndul ei, e comparat─â cu valuta contului de card. Dac─â valuta tranzac╚Ťiei nu coincide cu valuta decont─ârii ╚Öi/sau valuta decont─ârii nu coincide cu valuta contului de card, atunci are loc convertirea.

Cum are loc convertirea?

C├ónd valuta tranzac╚Ťiei este comparat─â cu valuta decont─ârii (EUR sau USD) ╚Öi nu coincide, atunci convertirea are loc la cursul sistemului de pl─â╚Ťi. ├Än continuare, dac─â valuta decont─ârii nu coincide cu valuta contului de card, atunci are loc convertirea la cursul comercial al B─âncii, pentru opera┼úiuni cu carduri de plat─â. Acest curs este stabilit zilnic, la ├«nchiderea zilei opera┼úionale: ├«n zilele lucr─âtoare, ├«n jurul orelor 19:00 ÔÇô 20:00; ├«n zilele nelucr─âtoare ┼či la sf├ór╚Öitul lunii, ├«n jurul orelor 17:00 – 18:00. Cursul este afi╚Öat pe site-ul web al B─âncii. Cursul comercial poate s─â difere de cursul oficial al BNM, cursurile sistemelor de pl─â╚Ťi ╚Öi/sau de cursurile comerciale ale B─âncii, pentru opera┼úiunile cu numerar ├«n valut─â str─âin─â.

Schema de convertire, în cazul în care:

Informa╚Ťii suplimentare po╚Ťi ob┼úine la Serviciul Suport Clien╚Ťi, la num─ârul de telefon: (+373) 22 71 71 71.