Cecuri TAX FREE

TAX FREE – serviciul de rambursare a taxei pe valoarea adăugată (TVA) pentru mărfurile procurate în peste 30 de țări ale lumii.

Cumpără

Fă cumpărături peste hotare în magazinele unde sunt prezente logourile: GLOBAL BLUE și Planet (Premier) Tax Free.

La ieşirea din ţară (indiferent dacă pleci acasă sau continui călătoria), prezintă serviciului vamal mărfurile procurate, cecurile Tax Free și paşaportul, pentru aplicarea ştampilei confirmative pe cec.

La solicitare, vânzătorul va elibera cecul pe numele tău, care este completat cu datele din pașaprotul moldovenesc cu care călătorești. Trebuie să anexezi bonurile de casă la cecul Tax Free.

Atenție! Nu este permisă utilizarea cumpărăturilor până la prezentarea acestora serviciului vamal!

Aplică ștampila

Incepând cu anul 2018, în unele țări europene, a fost introdusă posibilitatea validării electronice a cecului Tax Free, fără aplicarea ștampilei serviciului vamal.

Astfel, validarea electronică a cecului Tax Free a fost deja introdusă în: Italia – prin soluția OTTELO; Spania – prin DIVA; Franța – PABLO; Austria – Evalidation, Cipru, Danemarca și Estonia.

Pentru a fi validat electronic cecul Tax Free, este necesar ca, la ieșirea din țara în care au fost procurate mărfurile, în incinta aeroportului internațional, să te apropii la aparatele destinate validării electronice și să scanezi/validezi cecul Tax Free.

Ștampila serviciului vamal trebuie să fie aplicată nu mai târziu de 90 de zile din ziua efectuării cumpărăturilor.

Recuperează TVA-ul

Pentru a recupera TVA-ul achitat peste hotare, prezintă, în oficiile Moldindconbank, cecurile Tax Free validate, pașaportul moldovenesc cu care ai călătorit și buletinul de identitate.

Oficiile Moldinconbank unde poți beneficia de recuperarea TVA-ului:

  • Sucursala Centru, Chișinău, str. Armenească,38
  • Sucursala Bălți, str. 31 August 1989, 20/A
  • Sucursala Anenii Noi, str. A.Suvorov, 2/A

În conformitate cu legislația Uniunii Europene și a altor țări, cetățenii Republicii Moldova, care călătoresc cu pașaportul Republicii Moldova peste hotare, au dreptul la rambursarea Taxei pe Valoarea Adăugată (TVA) pentru mărfurile procurate.

Gratis-Global Blue:

Colectarea cecurilor Global Blue și expedierea spre achitare în adresa Global Blue.
(Achitarea este efectuată de către Global Blue, direct pe contul de card al clientului, în termen de până la 6 săptămâni).

2 EUR/CEC- Planet Tax Free:

Încasarea cecurilor Planet Tax Free şi Tax Free Worldwide și achitarea în aceeași zi.
(Achitarea este efectuată imediat, de către BC Moldindconbank SA, la încasarea cecurilor).

Moldindconbank nu acceptă cecurile Planet pe care a fost aplicată ștampila frontierei românești sau ungare. Acestea pot fi expediate direct în adresa Shared Service Center Planet Payment Tax Free (Domaniewska 39, Fl.6, Warszawa, Poland, cod poștal 02672) cu indicarea datelor cardului (16 cifre și data expirării cardului). Doar după verificare din partea companiei Planet, banii vor fi înregistrați direct în contul bancar.

Moldindconbank NU primeşte cecurile Tax Free pe care este indicat numărul paşaportului Uniunii Europene (de exemplu: România).

Pentru întrebări referitoare la plata cecurilor Tax Free Global Blue, accesează www.globalblue.com (refund tracker) sau apelează Centrul Deservire Clientelă Global Blue (tel:. 00 421 232 111 111).

 

Pentru detalii, accesează:

Site-ul companiei GLOBAL BLUE
Site-ul companiei PLANET TAX FREE
sau apelează (+373) 022 576 945

 

pdf

Ghid de utilizare Tax Free

pdf , 6475.43 KB

Întrebări frecvente:

În conformitate cu legislația Uniunii Europene și a altor țări, cetățenii Republicii Moldova, care călătoresc cu pașaportul Republicii Moldova peste hotare, au dreptul la rambursarea Taxei pe Valoarea Adăugată (TVA) pentru mărfurile procurate.

Serviciul Tax Free este disponibil pentru turiști în: Rusia, Italia, Germania, Spania, Grecia, Franța, Austria, Belgia, Marea Britanie, Olanda, Elveția, Portugalia, Croația, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Ungaria, Islanda, Irlanda, Letonia, Lituania, Luxemburg, Norvegia, Polonia, Slovenia, Slovacia, Suedia, Cipru, Coreea, Singapore, Malta, Insulele Feroe ș.a.

Magazinele care prestează serviciul Tax Free Shopping, de obicei, aplică logotipul „Tax Free” pe ușile de la intrare. Dacă dvs. ați procurat mărfuri peste hotare, nu trebuie să ezitați, dat fiind faptul că eliberarea și completarea cecului Tax Free sunt efectuate doar în ziua în care ați făcut achiziția. În magazinele mici, cecul Tax Free este eliberat la casă. În centrele comerciale mari, de regulă, sunt amenajate birouri destinate eliberării cecurilor.