Moldindconbank anunță aprobarea de către Banca Națională a Moldovei a dlui Nikolay Borissov în funcția de membru al Consiliului Băncii. Hotărârea a fost adoptată de către Comitetul executiv al BNM în data de 2 mai 2024 și a intrat în vigoare în aceeași zi.

Nikolay Borissov are o vastă experiență financiar-bancară la nivel internațional. În calitate de reprezentant al “Doverie-invest” EAD din Bulgaria, Borissov a participat la evaluarea mai multor bănci din Republica Moldova, inclusiv a Moldindconbank, instituție în care investitorul european a devenit acționar majoritar, în martie 2019.

În perioada februarie 2020-iunie 2022 a ocupat funcția de președinte al Comitetului de Conducere a Moldindconbank, iar în perioada martie 2023-septembrie 2023 a fost consilier al Consiliului Băncii. Anterior, a activat în calitate de director executiv şi membru al Comitetului de Conducere al DSK Bank AD, în funcția de membru al Consiliului de administraţie al „Doverie – invest” EAD, precum și consilier bancar de strategie în cadrul „Doverie – united holding” AD.

Nikolay Borissov a studiat la Universitatea de Economie Naţională şi Mondială din Sofia, Bulgaria.

Moldindconbank – mereu alături!