Moldindconbank a selectat școala-model care va fi modernizată cu suportul financiar al băncii, din lista propusă de Ministerul Educației și Cercetării, în cadrul Programului Național ”Moldova pentru educație”. Este vorba de Liceul teoretic ”Ivan Vazov” din Taraclia, unde va fi reparată sala de sport.

Directoarea a adus mulțumiri Moldindconbank pentru implicarea în modernizarea școlii.

”Sunt nespus de bucuroasă că liceul nostru a fost ales pentru programul ”Școala model”, deoarece toate evenimentele sportive la nivel de raion se organizează în sala noastră de sport. E mare și poate găzdui un număr mare de elevi, dar am reușit să păstrăm și inventarul sportiv, de care nu mai dispun multe școli”, a declarat directoarea instituției de învățământ, Ludmila Peeva.

În momentul de față, liceul are înscriși 425 de elevi în sediul de bază și 81 de copii într-o filială a instituției. Capacitatea școlii este însă cu mult mai mare – 1560 de elevi.

”Suntem un liceu regional, mulți copii din satele din împrejurimi vin la noi să învețe. Avem mulți elevi din localitățile raionului Taraclia. Datorită suportului pe care îl oferiți, vom reuși să oferim copiilor condiții mai bune de studii și pregătire”, mai spune Ludmila Peeva.

Președintele Comitetului de Conducere al Moldindconbank, Alexander Picker, a subliniat că instituția are un angajament ferm de susținere a societății și până acum a oferit suport constat pentru diverse proiecte sociale, inclusiv legate de sport și educație.

”Acționar majoritar al Moldindconbank este holdingul Doverie din Bulgaria, care oferă suport, prin intermediul nostru, etnicilor bulgari din Republica Moldova. Acesta este un motiv de ce am ales anume liceul ”Ivan Vazov” din Taraclia, centrul cultural al bulgarilor basarabeni. Și pentru că avem convingerea că sportul este foarte important, ca element de educație pentru copii, am decis să ne concentrăm efortul anume pe modernizarea sălii de sport. Acum suntem la etapa de estimare a lucrărilor necesare și de proiectare”, a spus Președintele Comitetului de Conducere al Moldindconbank.

Amintim că Moldindconbank s-a alăturat, în primăvară, parteneriatului național ”Moldova pentru educație”, lansat de Ministerul Educației și Cercetării, sub patronajul președintelui țării Maia Sandu. Banca vine cu o contribuție de 2 000 000 de lei pentru creșterea calității educației în Republica Moldova.

Moldindconbank – mereu alături!