Acționarii Moldindconbank s-au întrunit pe data de 28 iunie 2024 în cadrul Adunării generale ordinare anuale a acționarilor (AGA), la sediul Băncii.

La AGA au participat acționarii Băncii care dețin 92,2% din totalul acțiunilor cu drept de vot aflate în circulație. Toate subiectele incluse în ordinea de zi au fost adoptate cu votul unanim al acționarilor prezenți.

În cadrul AGA, acționarii au luat act de darea de seamă financiară anuală a Băncii pentru anul 2023 și au aprobat darea de seamă anuală a Consiliului Băncii pentru anul 2023.

Potrivit datelor financiare pentru anul trecut, activele totale au crescut cu 20,2% şi au atins valoarea de 31,1 miliarde lei la 31 decembrie 2023, profitul a însumat 929 milioane lei (+3,1%), iar capitalul Băncii a constituit 5,6 miliarde lei (+11,3% din contul profitului obținut). În decurs de un an, portofoliul total de credite s-a majorat cu 11,2%, până la 14,0 miliarde lei, iar cel de depozite – cu 24,2%, până la 23,9 miliarde lei. Acest rezultat remarcabil demonstrează că Moldindconbank se bucură de înaltă credibilitate din partea clienților, persoane fizice și business.

În anul 2023, Moldindconbank și-a menținut poziția de lider pe mai multe segmente: carduri (peste 1,3 milioane de carduri în circulație, cota de piață a cardurilor active – 40,1%), credite imobiliare (cota de piață – 30,7%), remiteri de bani (volumul transferurilor – 509,3 milioane dolari, cota de piață – 32,7%) și rețea de reprezentanțe (70 de sucursale și 63 de agenții).

În 2023, Moldindconbank a reușit să se poziționeze ca un participant de piață mult mai puternic decât în anii precedenți. Având sprijinul unui acționar european mare, Doverie Group, și o echipă de conducere internațională experimentată, formată din profesioniști europeni și locali, Moldindconbank este pregătită să participe activ la dezvoltarea țării. În 2024, Banca va avansa în continuare în transformarea sa către centrarea pe client, eficiență și digitalizare pentru a oferi servicii și produse ce corespund tuturor așteptărilor clienților noștri. În același timp, Banca va continua să exceleze în menținerea și îmbunătățirea standardelor sale de conformitate și prevenire a spălării banilor”, a fost mesajul transmis de Herbert Stepic, Președintele Consiliului Moldindconbank.

În ceea ce privește plata dividendelor, AGA a aprobat plata dividendelor în sumă de 89,35 lei pentru o acțiune aflată în circulație, în suma totală de 441,8 milioane lei, din contul profitului net pentru anul 2023. Urmare a acestei decizii, elementele de fonduri proprii de nivel 1 s-au majorat cu 486,8 milioane lei din contul profitului rămas pentru 2023.

De asemenea, în cadrul AGA s-a confirmat entitatea de audit pentru efectuarea auditului obligatoriu ordinar al situațiilor financiare ale Băncii în anul 2024 și a unor servicii conexe, și s-a stabilit cuantumul retribuției pentru serviciile prestate, precum și s-a aprobat Regulamentul Consiliului Băncii în redacție nouă.

”Aș dori să mulțumesc acționarilor pentru încrederea și sprijinul continuu acordat Băncii. În 2024, vom continua să facem mulți pași mici, după saltul important de anul trecut. Moldindconbank s-a concentrat întotdeauna pe progres. Orice bancă comercială este, în esență, un furnizor de servicii, prin urmare, orientarea către client înseamnă înțelegerea nevoilor clienților, un zâmbet sincer al angajatului băncii și decizii rapide. Siguranța, încrederea și onestitatea, spiritul de echipă și excelența vor fi fundația succesului nostru și în 2024”, a menționat Alexander Picker, Președintele Comitetului de conducere Moldindconbank.

Moldindconbank – mereu alături!