Angajații Moldindconbank, au reprezentat instituția financiară, care a fost unul din partenerii proiectului Erasmus+ WBL4JOB destinat promovării învățământului dual, la conferința de diseminare finală a proiectului, organizată în orașul Erevan din Armenia, în perioada 20-22 noiembrie 2023.

Învățământul dual este o formă alternativă de studii, care presupune îmbinarea studiilor teoretice în cadrul instituțiilor de învățământ cu perioade de practică direct în câmpul muncii. Proiectul a fost lansat acum 3 ani.

Iurie Beșliu, directorul Sucursalei Moldindconbank din mun. Bălți:

Suntem bucuroși să fim parteneri ai acestui proiect, atât de important pentru țara noastră. A fost o adevărată provocare, dar și o investiție în viitorul tinerilor, deoarece prin intermediul acestuia s-a format o conexiune între mediul de afaceri și universități. Noul model de instruire este unul de succes și ajută absolvenții să-și găsească mai rapid un job potrivit și să-și construiască o carieră de vis, având deja abilitățile profesionale necesare”.

În cadrul evenimentului, au fost menționate principalele realizări ale proiectului, printre care lansarea programelor de învățământ dual la specialitatea ”Finanțe și bănci” din instituțiile superioare de învățământ, modificările în Codul Educației prin includerea noțiunii de învățământ dual și completarea articolului nr. 89 prin care se permite aplicarea învățământului dual pentru anumite specialități în cadrul studiilor superioare de licență (ciclul I).

Proiectul “Introducing work-based learning in higher education systems of Armenia and Moldova for better employability of graduates” (WBL4JOB) a fost implementat în mai multe universități din Republica Moldova de către Erasmus+, cu suportul Moldindconbank și sub ghidajul reprezentanților Universităților din Strasbourg și Lyon (Franța), precum și Universității din Krems (Austria).