La data de 27.04.2020, Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei i-a aprobat în funcția de membru al Consiliului BC „Moldindconbank” S.A. pe dl Herbert Stepic și dl Thomas Michael Higgins, care dispun de o experiență vastă în domeniul financiar-bancar internațional.

De menţionat că dl Herbert Stepic, s-a impus în calitate de expert de înaltă valoare profesională  și integritate, activând peste 30 de ani în Grupul bancar Raiffeisen în Austria, Slovacia, Ungaria, Cehia, Bosnia și Herțegovina și alte 9 țări. În perioada 2001-2013 a exercitat funcția de Președinte executiv al Raiffeisen Bank International AG, fiind promotorul extinderii sale în una din cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală şi de Est. Herbert Stepic deţine titlul de Doctor în științe de la Universitatea de Economie și Business din Viena, dar şi alte numeroase premii prestigioase.

Dl Thomas M. Higgins are o experiență de peste 25 de ani în domeniul financiar-bancar, în ultimii ani deținând funcția de membru al Consiliului de Supraveghere al Tokuda Bank AD., Bulgaria. Acesta activează și în calitate de Vicepreședinte al Consiliului de Directori al „EMP Invest Bulgaria” J.S.C., (Empower Capital), anterior ocupând funcții manageriale în diverse instituții de creditare, fonduri de investiții şi gestiune a capitalului, printre care „Axxess Capital”, „Bulgarian-American Enterprise Fund” (BAEF), „Bulgarian-American Credit Bank” J.S.C., ş.a.

După aprobarea noilor membri, Consiliul BC „Moldindconbank” S.A. întrunește componența deplină (7 membri) și va funcționa în corespundere cu standardele moderne și obiectivele băncii aliniate la acestea într-o viziune profesională bine consolidată.

Reamintim că ceilalți Membri ai Consiliului Băncii: Nikolaos Barlagiannis, Nikolay Nikolov, Ana Spînu, Tamjid Hossain Basunia și Gaël Jean-Marie Ghislain Gérard du Breil de Pontbriand, au fost aprobați de către BNM pe 29 noiembrie 2019.

Aprobarea componenței depline a Consiliului Băncii finalizează cu succes etapa de constituire a tuturor organelor de conducere ale Băncii, care vor permite noului investitor european “Doverie United-Holding AD” să dezvolte în continuare strategia unei bănci eficiente şi inovative.