Cu referire la informațiile apărute în mass-media din ţară, prin care se vehiculează o potențială fraudă bancară.

Moldindconbank declară cu toată certitudinea că informațiile difuzate sunt eronate şi au un caracter evident speculativ, fiind lansate cu scopul de a duce în eroare opinia publică.

Astfel, îndemnăm reprezentanții mass-media, dar și cetățenii interesați de acest subiect, să se abțină de la difuzarea publică a acuzațiilor nefondate care vizează Moldindconbank şi acționarii săi, şi care ar putea afecta imprevizibil activitatea sa. În caz contrar, reprezentanții acționarului majoritar îşi rezervă dreptul să întreprindă acțiunile judiciare necesare pentru a-şi apăra reputația şi afacerile sale. 

De menționat, că acționarul majoritar al băncii este „Doverie – Invest” J.S.C., companie deținută de către „Doverie United Holding J.S.C. – unul din cele mai mari fonduri de investiții din Bulgaria, fiind fondat în anul 1996 şi gestionând în prezent active în valoare de peste 1 miliard de Euro (la finele 2019), iar acțiunile sale fiind listate public la bursa de valori din Bulgaria. Principalele domenii de activitate a fondului fiind comerțul, industria construcțiilor, asigurările şi ocrotirea sănătății.

În prezent, Moldindconbank este una din cele mai mari şi performante bănci din țară, activând în regim normal şi prestând cu succes serviciile sale celor peste 800 mii de clienți.

Moldindconbank a demonstrat nu o dată că poate face față provocărilor externe, implementând pe parcursul activității sale o strategie de succes focusată pe siguranță, inovație şi necesitățile clienților săi.