Moldindconbank sub conducerea managementului european își consolidează pozițiile pe piața bancară
Moldindconbank a obținut rezultate bune în prima jumătate a anului curent, reușind să-și consolideze cota generală de piață, să majoreze volumul activelor, depozitelor, portofoliul de credite, să îmbunătățească și calitatea acestuia. Toate aceste realizări sunt rezultatul muncii echipei, obținute în pofida crizei pandemice.
Dezvoltarea dinamică a Moldindconbank a fost și o provocare pentru noul Consiliu al băncii, care și-a început mandatul în luna noiembrie a anului precedent. Dintre cei șapte membri ai Consiliului, șase sunt experți notorii, cu o bogată experiență de activitate în importante companii internaționale, inclusiv bănci mari din Europa.
Președinte al Consiliului Moldindconbank este Herbert Stepic, cunoscut pe plan internațional ca un expert de excepție în domeniul financiar, care a promovat atractivitatea Europei Centrale și de Est pentru investitori. Herbert Stepic are o experiență de peste 40 de ani în Grupul bancar Raiffeisen în Austria, Slovacia, Ungaria, Cehia, Bosnia și Herțegovina și alte 9 țări din Europa Centrală şi de Est. În perioada 2001-2013 a exercitat funcția de Președinte executiv al Raiffeisen Bank International AG, fiind promotorul extinderii acestuia în unul din cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală și de Est.
În frunte cu Herbert Stepic, Moldindconbank a reușit în prima jumătate a anului, să-şi majoreze capitalul propriu cu 172 milioane lei, până la un volum de 3,4 miliarde de lei, devenind lider în clasamentul stabilității financiare a băncilor din Moldova.
În condițiile în care oamenii de afaceri și cetățenii de rând s-au confruntat cu numeroase probleme din cauza pandemiei de COVID-19, Banca a reconfirmat că este un partener sigur pentru clienții săi, continuând să ofere credite pentru afaceri și nevoi personale. Conform situației de la sfârșitul lunii iunie 2020, portofoliul de active al Moldindconbank a atins cifra de 19,1 miliarde de lei, iar creditele s-au majorat până la 7,8 miliarde de lei. Totodată, s-a redus volumul creditelor neperformante cu 148 milioane de lei.
Amintim că, în martie 2019, pachetul de 63,89% din acțiunile Moldindconbank a fost cumpărat de compania „Doverie-Invest” din Bulgaria. Ulterior, investitorul european și-a majorat cota de participare până la 77,63%.