Clinica stomatologică „Doctor Romaniuc” este un proiect apărut în 2018 ce s-a dezvoltat armonios cu ajutorul oamenilor care iubesc cu adevărat ceea ce fac și muncesc cu plăcere în fiecare zi. Dumitru Romaniuc, fondatorul clinicii, doctor în științe medicale și medic stomatolog profesionist, povestește cu pasiune despre activitatea clinicii, evoluția acesteia și planurile de viitor.

Cum ați ajuns la ideea de extindere a clinicii? Sau a fost o necesitate?       

A început să crească numărul de pacienţi, iar sediul pe care îl aveam era prea mic. Cele trei fotolii pe care le aveam erau insuficiente ca să facem faţă la numărul de pacienţi, de aceea am început să caut soluţii. Alături, aici, era un edificiu şi am văzut că se dă în chirie, iar apoi a fost pus în vânzare. Mi-am dat seama că poate fi o soluţie şi chiar a fost! Mai ales că e foarte aproape de prima clinică.

Cât timp aţi activat în vechea locaţie?

De fapt, în această locaţie activez de doi ani. Iniţial, se dătea în chirie, iar cu un an în urmă am reuşit să achiziţionez edificiul, datorită creditului oferit de Moldindconbank. Prima clinică a fost deschisă în anul 2018.

Odată cu schimbarea locaţiei, ce alte schimbări au intervenit în activitatea clinicii?

În primul rând, ne bucurăm că a crescut numărul de pacienţi și, evident, că s-a mărit şi numărul de angajaţi. De exemplu, în prima filială, acolo unde prestam servicii doar pentru pacienţi maturi erau trei săli şi până la zece angajaţi. Aici, în sediul nou, sunt zece săli şi 30 de angajaţi. Însă nu mai puțin contează și faptul că, odată cu această schimbare, cu ajutorul programului ”373” am obținut o satisfacţie sufletească, pentru că am reuşit să-mi realizez visul de a avea un loc în care să îmi fac meseria, aşa cum mi-am dorit mereu.

Acum, prestați servicii noi?

În noua locaţie ne permitem să efectuăm anestezie generală, ceea ce ne va ajuta să facem tratamente mai sofisticate atât maturilor, cât şi copiilor. Pentru acest serviciu este nevoie de mai mult spaţiu, iar odată cu schimbarea locaţiei ne-am permis să prestăm asemenea serviciu. Adică tratamentul dinţilor sub anestezie generală.

De ce aţi ales finanţarea prin Programul ”373”?                               

Am ales acest program la sugestia echipei din sucursala Ciocana a Moldindconbank. Ulterior, am văzut la TV spotul despre acest program, am citit pe Internet despre el. Am avut mai multe neclarități și am apelat la ajutorul specialiștilor de la Moldindconbank care mi-au oferit informaţiile necesare. Am înţeles că este un program bun, avantajos, se oferă un procent convenabil de 7%, pe un termen de 7 ani,  şi atunci am zis: ”Da, trebuie să încerc”.

De ce anume Moldindconbank? De cât timp sunteţi clientul băncii?

Am ales Moldindconbank datorită echipei care mi-a inspirat încredere. Reprezentanții băncii au fost în vizită la noi şi au prezentat toate avantajele, iar acum beneficiez de serviciile Moldindconbank mai bine de trei ani.

Ce apreciaţi în colaborarea cu echipa Moldindconbank?

Ceea ce apreciez eu cel mai mult în colaborarea cu banca este flexibilitatea, cu care sunt abordat în calitate de client. Este un mare avantaj când reprezentanții băncii îți vin în întâmpinare, de multe ori aceasta economisește timp, efort și resurse. Sistemul de deservire la distanță, Mobile Business, este un serviciu pe care îl utilizez constant și este un adevărat ajutor când nu ai timp să mergi la bancă. Colegii din echipa noastră apreciază Mobile Banking, care, la fel, este unul foarte comod. Chiar ei au fost cei care au sugerat să accesăm proiectul salarial de la Moldindconbank. Încă un beneficiu sunt condițiile avantajoase la achitarea cu cardul. Acum, avem POS-terminale, esențiale pentru o afacere în ziua de azi, pentru că avem mulţi pacienţi care aleg să plătească cu cardul.

Acum ne aflăm în clinica pentru maturi, dar este şi o altă clinică, unde prestaţi servicii pentru cei mici. De ce aţi decis să investiţi şi în această direcţie?

Avem trei clinici unde putem trata copiii: două sunt aici, în sectorul Ciocana şi încă una la Buiucani. Nu a fost un proiect prestabilit. Am văzut că pacienţii au încredere în noi, în serviciile pe care le prestăm şi veneau la clinică cu copiii lor. Iar atunci a apărut şi ideea de a deschide o clinică pentru copii, amenajată în aşa mod ca cei mici să vină fără frică la stomatolog. La clinicile pentru copii, la fel, avem specialişti calificaţi, care tratează doar copiii. Iar toate acestea formează o ambianţă plăcută pentru cei mici ca să scape de acea frică atunci când vin la stomatolog.

Cum vedeţi clinica peste 5 ani, ce planuri, proiecte aveţi pentru viitor?

Ne dorim să fim în pas cu tehnologiile moderne, cu metodele de tratament moderne, să ajungem printre liderii pieţii locale şi să ne extidem în continuare. O altă ramură care, în opinia mea, are viitor şi care îmi propun să o dezvoltăm este turismul dentar. În ţara noastră sunt toate condiţiile necesare ca să atragem clienţi străini. Avem specialiști calificați, dar și servicii de calitate de care poate benefecia multă lume. Acesta ar fi unul dintre proiectele în care, cel mai probabil, vom încerca să investim.

Despre Programul ”373”

Programul Guvernamental pentru susținerea antreprenorilor ”373” a fost lansat în vara anului 2023. Scopul acestuia este stimularea creșterii economice și a mediului antreprenorial, prin susținerea financiară a proiectelor investiționale și extinderea afacerilor. Antreprenorii sunt încurajați să profite de oportunitățile oferite de Guvernul Republicii Moldova prin Programul „373”, accesând credite prin instituțiile bancare. Moldindconbank, care a aderat la program, oferă până la 15 000 000 MDL sau echivalentul în USD/EUR, pe un termen de până la 7 ani, cu o dobândă anuală de 7% pentru creditul în lei și 3% în valută și cu o perioadă de grație de până la 3 ani. Contribuția proprie constituie doar 10% din valoarea proiectului investițional. Solicitantul are scutire la comisioanele bancare aferente creditului, comisionul de rambursare anticipată este 0% și nu e nevoie de pre-aprobare din partea instituțiilor de stat.