Grandioso
MDL/USD/EUR
Flotant
1 000 MDL 100 USD/EUR
20%
Lunar
Primele 30 luni
Dreptul de a deschide un depozit bancar îl are orice persoană fizică, atât rezidentă cît și nerezidentă, cu capacitatea deplină de exercițiu și persoanele cu vârsta de la 14 ani care nu au capacitatea deplină de exercițiu, dar care deja au dreptul să facă depuneri în Bancă.
În cazul rezoluțiunii contractului de deposit, dobânda calculate se achită parțial, în dependență de momentul rezoluțiunii.
Astfel, în cazul rezoluțiunii contractului de depozit în perioada:
- primelor 12 luni de la data constituirii depozitului, dobânda nu se achită;
- după 12 luni până la 24 luni, se achită 50% din dobânda calculată;
- după 24 luni până la 36 luni, se achită 60% din dobânda calculată;
- după 36 luni până la 48 luni, se achită 70% din dobânda calculată;
- după 48 luni până la 60 luni, se achită 80% din dobânda calculată.
La retragerea depozitului după expirarea termenului acestuia se achită 100%.
De ce să aleg depozitul Grandioso?
-
Termen lung
-
Poți rezilia înainte de termen fără a pierde toată dobânda
-
MDL/USD/EUR
-
Completare
-
Poți retrage parțial
-
Card bancar gratuit
-
Fără comisioane de constituire și închidere
Alege suma și termenul depozitului
0 %
0
0
Compară produsele de depozit!
Întrebări frecvente
Clientul poate deschide unul sau mai multe depozite în monedă națională şi/sau în valută străină în conformitate cu Condițiile depozitelor persoanelor fizice, în una sau mai multe sucursale ale Băncii.
Moldindconbank nu aplică comisioane pentru constituirea și închiderea depozitului
Depozitul poate fi constituit de către reprezentantul clientului, cu prezentarea următoarelor acte:
• actul de identitate în original al reprezentantului deponentului;
• copia autentificată notarial a actului de identitate al deponentului;
• procura în original sau copia acesteia autentificată notarial.
Dobânda se calculează începând cu ziua următoare zilei constituirii depozitului, zilnic, până în ziua scadenței termenului depozitului, inclusiv, reieșind din soldul la zi al depozitului, numărul de zile calendaristice ale anului – 365 sau 366 și rata dobânzii în vigoare la data calculării dobânzii.
Rata dobânzii poate fi modificată în cazul depozitelor cu rată flotantă, când Banca modifică mărimea ratei dobânzii în dependență de evoluția pieței
În cazul modificării mărimii ratei dobânzii la depozit, Banca informează Deponentul despre aceasta prin plasarea informației respective la ghișeele sucursalelor și agențiilor sale și pe pagina-web a Băncii, cu cel puțin 15 zile calendaristice înainte de modificare. La expirarea acestui termen, Banca va aplica rata nouă a dobânzii la soldul depozitului. Deponentului îi revine obligația de a monitoriza de sine stătător informația plasată privind modificarea ratei dobânzii.
În conformitate cu Legea nr. 356 din 29 decembrie 2022, pentru modificarea unor acte normative, s-a modificat mărimea impozitului pe venitul obținut din dobânzi aferente conturilor persoanelor fizice.
Astfel, începând cu data de 01 ianuarie 2023 mărimea impozitului reținut din venitul obținut din dobânzi va fi 7%.
Impozitul se reține în momentul achitării dobânzii.
Pentru a asigura simplitate în procesul de administrare fiscală, Persoanele Fizice nu vor avea obligativitatea depunerii Declarației persoanei fizice cu privire la impozitul pe venit, în considerație că impozitarea veniturilor nominalizate se va efectua prin reținerea finală.
De exemplu, dacă banca va calcula pentru o anumită perioadă o dobândă în valoare de 100 de lei, atunci mărimea impozitului va fi de 3 lei (100*3%), iar Dvs. veți primi 97 lei (dobânda minus impozitul reținut).
Mijloacele bănești existente în conturile bancare ale Clienților sunt garantate în conformitate cu Legea nr. 575-XV din 26.12.2003 privind garantarea depozitelor în sistemul bancar.
Plafonul de garantare a depozitelor (suma maximă plătibilă unui deponent) este 50 000 lei moldovenești, indiferent de numărul și mărimea depozitelor sau valuta în care s-au constituit la bancă.
Mărimea obligației băncii față de deponent se calculează prin însumarea tuturor depozitelor acestuia, inclusiv a dobânzilor datorate și neplătite la data constatării indisponibilității depozitelor.
Contractul de depozit poate fi rezolvit înainte de scadența termenului, conform prevederilor contractului și a legislației în vigoare. În cazul dat, Banca va restitui anticipat mijloacele bănești depuse la depozit în termen de până la 10 zile calendaristice din data depunerii de către Deponent a Cererii de rezoluțiune a contractului de depozit și fără plata dobânzii calculate, iar suma dobânzii deja achitate până la rezoluțiunea contractului de depozit se va reține din suma depozitului, ce urmează a fi restituită Deponentului în legătură cu rezoluțiunea contractului de depozit (dacă condițiile depozitului nu prevăd altceva).