Moldindconbank a semnat un Memorandum de Înțelegere cu German Sparkassenstiftung Moldova pentru implementarea proiectului „Transformarea social-ecologică a zonelor rurale prin îmbunătățirea accesului financiar pentru măsurile de adaptare la schimbările climatice în Republica Moldova”.

Obiectivul general al proiectului ține de consolidarea potențialului de dezvoltare a regiunilor rurale din Moldova prin sprijinirea unei oferte adecvate de servicii financiare, în special pentru investiții în măsuri de adaptare la schimbările climatice, precum și îmbunătățirea competențelor utilizatorilor de servicii financiare din cadrul populației și întreprinderilor rurale (IMM-uri și fermieri).

Proiectul este finanțat de guvernul german prin intermediul Ministerului Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ).

German Sparkassenstiftung Moldova își propune să sprijine BC „Moldindconbank” S.A. în crearea, consolidarea și implementarea managementului riscurilor ESG, prin introducerea „Compasului Finanțelor Durabile” și a „Radarului de Risc”.

În plus, BC „Moldindconbank” S.A. și German Sparkassenstiftung Moldova vor coopera în vederea organizării și implementării activităților de instruire, în special a jocurilor de afaceri DSIK.

Moldindconbank este una dintre cele mai mari instituții financiare, fiind unul dintre pilonii sistemului bancar din Republica Moldova. Banca oferă o gamă completă de servicii financiare tuturor categoriilor de clienţi: persoane fizice, persoane juridice şi instituții financiare. În prezent, Moldindconbank este un lider în emisia de carduri bancare, atingând cifra de peste un 1,3 milioane de carduri pentru toate categoriile de clienți și anume: carduri pentru copii, pentru femei, carduri sociale, business carduri și cele destinate celor mai sofisticate categorii de clienți – categoria Premium.

Sparkassen-Finanzgruppe (Grupul financiar al băncilor de economii) este cel mai mare grup financiar din Europa și liderul pieței din Germania. Pe lângă casele de economii, acesta cuprinde bănci regionale (Landesbanken), societăți regionale de construcții, societăți de asigurări și numeroși alți furnizori de servicii financiare.

Obiectivul German Sparkassenstiftung for International Cooperation este de a ajuta instituțiile partenere să devină mai profesioniste și, prin urmare, capabile să ofere clienților lor acces permanent la servicii financiare. Principalele grupuri țintă sunt întreprinderile mici și mijlocii (IMM-uri), precum și grupurile cu venituri mici.