Echipa Moldindconbank a marcat Ziua Mondială a Donatorului de Sânge, contribuind la salvarea de vieți prin donare de sânge și elemente derivate.

Ca și în anii precedenți, zeci de angajați ai băncii au renunțat pentru o zi la activități bancare, alegând să facă o faptă bună și să devină super eroi pentru pacienții care au nevoie stringentă de sânge.

Unii angajați ai Moldindconbank participă la astfel de acțiuni pentru prima dată. Alții, printre care se numără și Valentin Nucă, directorul Departamentului IMM și Premium, sunt donatori recurenți și consideră că fiecare trebuie să le urmeze exemplul.

Mai mult de 50 de ori am fost donator. Prima dată am donat în anul 1995, când eram la universitate, pentru prieteni, care au nimerit într-un accident rutier. Aveam o frică, deoarece nu știam cum va reacționa organismul, însă a trecut totul bine. Am fost un timp plecat din țară, iar după ce am revenit acasă am început a dona sânge de câteva ori pe an. Știu că e nevoie permanent de sânge pentru persoane bolnave. În plus, e benefic și pentru sănătatea personală”, a menționat Valentin Nucă.

Donator fidel este și Vasilii Ursu, trade specialist în cadrul Departamentului Marketing și PR. El a venit la punctul de transfuzie sanguină pentru a 18-a oară, fiind convins că orice donare poate face diferența între viață și moarte.

Prima dată am donat sânge în anul 2016, pentru a ajuta un prieten care era în spital. După o pauză de câțiva ani, am început a dona sistematic, de câteva ori pe an, după ce expira termenul de 3 luni de la ultima donare. Sper că implicarea mea ajută oamenii care au nevoie de sânge în cazuri medicale dificile”, a spus Vasilii Ursu.

Tatiana Marcu, directorul PR al Moldindconbank, a precizat că este un act de responsabilitate socială, care va fi un real sprijin pentru nevoile sistemului medical.

Moldindconbank susține mereu acțiunile caritabile din țară. Mă bucur că și de această dată, colegii au susținut inițiativa noastră de a dona sânge colectiv, făcând un pas simplu, dar altruist pentru a susține sistemele locale de sănătate și a salva vieți”, a declarat Tatiana Marcu.

Ziua Mondială a Donatorului de Sânge este marcată anual în data de 14 iunie. În acest an, evenimentul se desfășoară sub sloganul: „20 de ani de fericire necondiționată, îți mulțumesc ție, donatorule de sânge!”.

Moldindconbank – mereu alături!