Tendințele actuale, inovațiile și cele mai bune practici în managementul riscurilor de creditare au fost analizate joi, 6 octombrie, în cadrul „Credit Risk Management Conference 2022”, care a fost organizată cu suportul Moldindconbank.

La conferință au participat 9 speakeri de talie mondială și experți naționali care au discutat despre îmbunătățirea calității portofoliului de credite cu ajutorul tehnologiilor moderne şi a scoring-ului, cum să reduci pierderile neîntemeiate în domeniul de creditare retail, care este beneficiul în cooperarea cu birourile istoriilor de credit.  

Vicepreședintele Moldindconbank, Denis Cheptine, a împărtășit în cadrul conferinței experiența băncii ce ține de riscul de creditare și a prezentat raportul “Semnale de avertizare timpurie pentru Afaceri, EVS”.

Îmi pare bine că am această oportunitate să prezint rezultatele muncii noastre în cadrul Moldindconbank ce țin de riscurile în creditare. Este strategia noastră de a fi primii în toate domeniile. Banca trebuie să dispună de un cadru adecvat de administrare a riscului de credit care să ia în considerare apetitul la risc şi profilul de risc al băncii, precum şi condiţiile de piaţă şi cele macroeconomice”, a menționat Denis Cheptine.

Potrivit vicepreședintelui băncii, în prezent sunt toate premisele de a dezvolta acest sistem, comparativ cu anii precedenți. Iar pentru aceasta este nevoie de soluții sănătoase de a dezvolta relația banca-client.

Organizatorul evenimentului, fondatorul companiei “PfB Consulting”, Alexandru Rusu a mulțumit partenerului evenimentului Moldindconbank și a subliniat că așa gen de conferințe în sectorul de creditare din Republica Moldova sunt foarte puține, însă sunt multe probleme care trebuie discutate și soluționate.

În cadrul „Credit Risk Management Conference 2022” au participat peste 200 de reprezentanți a business-ului din diverse domenii ale economiei, inclusiv persoane care dețin funcții de conducere.