Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) a aprobat-o pe doamna Tzvetanka Donkova Kroumova în funcția de vicepreședinte al Comitetului de conducere al Moldindconbank. Este vorba despre un specialist de înaltă valoare, cu o experiență de 30 de ani de activitate în domeniile justiției, asigurări, consultanță și financiar-bancar.

La Moldindconbank, doamna Tzvetanka Donkova Kroumova va fi responsabilă de Aria Conformitate şi Legalitate.

Până la aprobarea în funcția de vicepreședinte al Comitetului de conducere, Tzvetanka Donkova Kroumova a activat la BCRA – Credit Rating Agency AD din Sofia, Bulgaria, unde a oferit servicii de consultanță pentru proiecte de profil din Bulgaria, Italia și România.

Timp de 11 ani, doamna Tzvetanka Donkova Kroumova a fost director executiv al ARMEEC INSURANCE JSC, o importantă companie de asigurări din Bulgaria și membru al Consiliului directorilor OAO Armeec din Rusia.

De asemenea, pe parcursul a 13 ani, ea a făcut parte din Consiliul de administrare și a condus Departamentul Juridic în compania de asigurări Bulstrad Insurance & Reinsurance PLC. Noul membru al Comitetului de conducere al băncii mai deține și o experiență vastă de activitate pe piața reasigurărilor din Londra, unde a deținut funcția de membru al Consiliului directorilor companiei European Insurance and Reinsurance Brokers Ltd.

Timp de zece ani, doamna Krumova a fost și membru al Comitetului Executiv al Biroului Național de Asigurări Auto din Bulgaria.

Noul vicepreședinte al Comitetului de conducere al Moldindconbank deține o vastă experiență de activitate în domeniul bancar. Doamna Tzvetanka Donkova Kroumova a fost membru al Consiliului de administrație al băncii ZAO AKB IKBank din Rusia și făcut parte din Comitetul executiv al Central Cooperative Bank AD din Bulgaria.

Datorită realizărilor din activitatea sa managerială, noul vicepreședinte al Comitetului de conducere al Moldindconbank a obținut titlul de ”Managerul anului 2015” în Bulgaria. În același an, i-a fost oferită Distincția pentru realizări remarcabile pentru dezvoltarea industriei asigurărilor în anul 2014.

Doamna Kroumova a reușit, de-a lungul carierei sale, să îmbine activitatea profesională cu cea didactică și științifică. Astfel, ea a predat cursul ”Reasigurări”, la Universitatea Economie Națională și Mondială și la Institutul de Studii Postuniversitare din Sofia, este autor al mai multor publicații din domeniul asigurărilor.

Moldindconbank este una dintre cele mai mari bănci din Republica Moldova, cu cea mai mare rețea de subdiviziuni din țară și deține poziția de lider în segmentele credite imobiliare și carduri de plată. Din martie 2019, investitor majoritar al Moldindconbank este compania bulgară „Doverie-Invest”. Acum, investitorul european deține o cotă de participare de 78,21% din capitalul băncii.