Centrul Maternal „În brațele mamei”- serviciu social dezvoltat de Misiunea Socială „Diaconia” a fost recent vizitat de către conducerea Moldinconbank, în frunte cu Herbert Stepic, Președinte al Consiliului Băncii și fondatorul Stepic Fundation, și Alexander Picker, Președinte al Comitetului de conducere.

Vizita a fost un prilej de a oferi daruri și suport financiar pentru mamele minore, orfane, copiilor abandonați și celor din alte categorii de risc, dar și de familiarizare cu specificul activității programelor Misiunii Sociale „Diaconia”, nevoile de asistență ale acestora, dar și impactul parteneriatelor de Responsabilitate Socială Corporativă.

Herbert Stepic a menționat că Centrul Maternal „În brațele mamei” este un proiect special, deoarece oferă mamelor și copiilor vulnerabili sprijinul și șansa pe care o merită pentru a construi un viitor mai bun.

„Filantropia înseamnă să oferi o mână de ajutor celor care au cea mai mare nevoie. Este o onoare că am avut un rol în înființarea acestui Centru. Împreună cu Moldindconbank vom continua să oferim sprijin celor aflați în situații de criză, pentru a-i ajuta să-și contureze un viitor mai luminos”, a adăugat Președintele Consiliului Băncii.

Alexander Picker a subliniat, de asemenea, importanța implicării instituțiilor financiare în cauze sociale. „Implicarea instituțiilor financiare în sprijinirea inițiativelor sociale este esențială pentru a construi o societate mai puternică și mai rezilientă. Moldindconbank este mândră să contribuie la astfel de proiecte de impact, care fac o diferență reală în viața oamenilor. Echipa noastră adoptă un spirit proactiv atunci când este vorba de responsabilitatea socială și suntem hotărâți să continuăm această abordare și în anii următori.”

Directorul executiv al Misiunii Sociale „Diaconia”, Igor Belei, a apreciat sprijinul generos al echipei Moldinconbank, precum și disponibilitatea de a construi un parteneriat cu Misiunea Socială „Diaconia”.

„Datorită acestei susțineri financiare vom putea în continuare să avem un răspuns complex și să oferim grijă copiilor care ajung în acest serviciu. Stepic Fundation este un important donator- fondator al Centrului Maternal, care, în 2011, alături de Caritas Viena a contribuit la construirea acestui serviciu social extrem de important și necesar pentru cuplurile mamă-copil aflate în situație de criză în Moldova. Este pentru prima dată când Domnul Stepic vizitează locul care, timp de 13 ani, a devenit „acasă” pentru 200 de copii și mamele lor”, a precizat Igor Belei.

Centrul Maternal „În brațele mamei” este parte din programul cu același nume și a fost înființat de Misiunea Socială „Diaconia” în anul 2011 cu scopul de a preveni abandonul copiilor și a-i asigura dreptul fiecărui copil de a crește în familie. Serviciul acordă asistență complexă, inclusiv plasament, pentru cuplurile mamă-copil aflate în situație de criză, în special mamele minore și orfane, care nu au avut modelul unei familii, iar aici sunt ajutate să rămână alături de copii și să se reintegreze social. Anual, Centrul asistă cca 20 de cupluri mamă copil, iar în total, de la înființare, a asistat 200 de cazuri.