06.04.2023

Investiția în învățământ reprezintă un pas înainte făcut pentru viitorul nostru, Moldindconbank susținând continuu diverse proiecte educaționale. În calitate de partener și beneficiar al programului proiectului WBL4Job, Erasmus+, la 28 martie 2023, banca a participat la lecția practică de la unitatea de curs „Contabilitate bancară”, care s-a desfășurat în incinta sucursalei Moldindconbank din mun. Bălți.

Directorul sucursalei Moldindconbank din mun. Bălți, doctor în științe economice, dl Iurie Beșliu, a explicat studenților regulile de funcționare a unității de casierie din cadrul sucursalei, modul de alimentare cu numerar a subdiviziunilor, importanța verificării autenticității bancnotelor și procedura de denunțare a banilor suspectați de a fi falși. Iar dna contabilă Vizitiu Victoria, a relatat studenților care sunt procedurile de încasare a numerarului, circuitul documentar,  procedura de numărare a banilor. Informații utile despre modalitatea de documentare a operațiunilor din casieria bancară, procedura de inventariere a numerarului, au fost prezentate participanților  de către dna Ina Scutelnic, director financiar al sucursalei Moldindconbank.

În cadrul lecției practice au fost discutate și alte subiecte de importanță practică pentru viitorii specialiști din domeniul financiar-bancar. Studenții au prezentat un interes sporit față de subiectele abordate și s-au implicat activ în discuție.

Cursul practic face parte din activitățile din cadrul proiectului Erasmus +, CBHE, „Introducing work-based learning in higher education systems of Armenia and Moldova for better employability of graduates” (WBL4JOB).